Ispitivanja i puštanje u rad

Cilj cvakog projekta je privesti ga kraju i predati ga klijentu na obostrano zadovoljstvo. Završetak projekta je najkritičnija faza. Postići 90% gotovosti projekta je relativno lako, ali ako su neki elementi tijekom izgradnje izostavljeni ili namjerno zapostavljeni, projekt je gotvo nemoguće završiti.

Puštanje u rad različitih sustava otkriva sve probleme koji su obično posljedica tehničkih pogrešaka, loše nabave materijala i opreme ili loše gradnje.
Ispravna rješenja za takve probleme su obično skupa i zahtijevaju dodatno vrijeme. To, u većini slučajeva, znači prekoračenje rokova. Stvari se dodatno kompliciraju kada su u nadzor i primopredaju uključeni nezavisna inspekcijska tijela. To znači da sva dokumentacija, oprema, postupci izgradnje i testiranja moraju biti certificirani od strane nadležnoga tijela.

Tu do izražaja dolazi iskustvo i kompetentnost. Naš tim stručnjaka je u takvim situacijama koordinirao sve aktivnosti vezane za inspekcijska tijela, te paralelno obavljao nadzor, ispitivanja, puštanje u rad i primopredaju u zadanom roku.