Politika o korištenju kolačića

Prema Općoj Uredbi Europske Unije2016/679 koja je stupila na snagu 25. svibnja 2016. i koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. obvezni smo tražiti Vaš pristanak. Korištenjem naših Internet stranica pristajete na uporabu kolačića.

Što je kolačić?

Kolačić je zapis, koje sadrži malu količinu informacija spremljena u pregledniku Vašeg računala ili mobilnog uređaja dok pregledavate neku internetsku stranicu. Kada u budućnosti pregledavate istu stranicu, preglednik može dohvatiti podatke koji su pohranjeni u kolačiću i to omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.  Obično se spremaju u Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su željeni jezik ili adresa.

Osobni podaci

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali. Podaci koje prikupljamo su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu, osim u slučaju da nam pružite Vaše podatke ispunjavanjem kontakt obrasca. Ukoliko osobne podatke prikupljamo, takva zbirka je obuhvaćena našom Politikom privatnosti, koja je dostupna na sljedećoj stranici: Pravila privatnosti

Zašto prikupljamo kolačiće?

Za prikupljanje Vaših osobnih podataka na internetskim stranicama ne koristimo nametljive kolačiće. Koristimo standardne kolačiće trećih strana, kao što je:

1.  Google analitika –  analitika posjećenosti

  • Analitički cookies poput Google Analyticsa KO omogućavaju prepoznavanje i prebrojavanje korisnika, kao i prikupljanje podataka o tome kako se stranice koriste – na primjer, koje stranice korisnici najčešće otvaraju i prima li korisnik obavijesti o greškama od pojedinih stranica). To nam pomaže unaprijediti rad internetskih stranica.
  • Kolačić se pohranjuje na Vašem uređaju na razdoblje ne duže od 2 godine i povezan je s Vašom IP adresom. Oni nam omogućavaju da saznamo vraćate li se na Internetsku stranicu.

Kolačići trećih strana

Tijekom korištenja Internetske stranice možete uočiti sadržaje trećih strana, kao što je karta s prikazom sjedišta Platforme K koja je osigurana putem Google karte (Google Maps). Također se možete povezati s nama putem društvenih mreža. U tim slučajevima, pružatelji usluga Trećih strana mogu pohranjivati dodatne kolačiće na Vašem uređaju. Provjerite prilikom korištenja Politike Privatnosti na stranicama Trećih strana kako bi dobili dodatne informacije.

Kako mogu obrisati ili onemogućiti kolačiće?

Suglasnost za kolačiće na našim izdanjima možete povući kada god želite. Kolačiće možete obrisati ili blokirati kroz svoj internetski preglednik ili koristeći specijalizirane softvere za to. Napominjemo kako onemogućavanje svih kolačića može uzrokovati probleme u funkcioniranju Internet stranice Platforme K.

Promjene Politike

Odredbe ove Politike mogu se s vremena na vrijeme mijenjati. Svaku izmjenu koju naknadno unesemo u ovu Politiku objaviti ćemo na ovoj Internetskoj stranici.

Kontakt

Sva pitanja, komentare i upite vezane za ovu Politiku šaljite nam slobodno na sljedeću e-mail adresu: osobnipodaci@platforma-k.hr